Masterclass ‘Chronische zorg’: Proactieve Zorg Planning in de langdurige zorg

Datum: donderdag 30 november – Tijd: 19:30-21:30 uur
2 accreditatiepunten – Online nascholing

Sprekers

Ontdek de diepere zorgbehoefte van mensen met dementie door kunst

Bas ter Brugge
Host / Specialist Ouderengeneeskunde

Amnon Weinberg
Specialist Ouderengeneeskunde

We maken z.s.m. de tweede spreker van deze masterclass bekend. 

Masterclass ‘Chronische zorg’
Proactieve Zorg Planning in de langdurige zorg

Wanneer je werkt in de ouderengeneeskunde, kom je onvermijdelijk in aanraking met de palliatieve fase. Tot wanneer is behandelen zinvol en wanneer wordt het medisch zinloos handelen? Zeker bij patiënten met een (progressieve) chronische aandoening moeten deze vragen tijdig op tafel komen en worden beantwoord. Hier botsen regelmatig ethische waarden en wordt menig moreel beraad aan gewijd. 

In deze interactieve, verdiepende masterclass leer je de palliatieve behandelfase te herkennen en te markeren. Je ontdekt de overwegingen rondom het stoppen met behandelen in de chronische zorg. Je verrijkt jezelf door te leren de juiste vragen te stellen aan de cliënt op het juiste moment (Proactieve Zorgplanning). Wanneer stop je bijvoorbeeld met het geven van antibiotica en ga je medicatie afbouwen? Wanneer stuur je iemand niet meer naar het ziekenhuis en hoe werkt het met palliatieve medicatie? We nemen de steeds diverser wordende samenleving hierin mee: hoe ga je om met interculturele zorg?

 

Waarom kies je voor deze masterclass?

Na afloop van de masterclass:

  • Heb je kennis hoe je de palliatieve behandelfase markeert.
  • Heb je inzicht welke medische beleidsbeslissingen in de palliatieve behandelfase worden overwogen.
  • Heb je inzicht hoe proactieve zorgplanning hierin kan worden toegepast.
  • Heb je inzicht in de rol van de regiebehandelaar en het multidisciplinair team.
  • Heb je inzicht in interculturele verschillen in de visie op de palliatieve behandelfase.
  • Ontwikkel je sensitiviteit voor het omgaan met interculturele verschillen in de palliatieve behandelfase.

Voordelig deelnemen? Neem een passe-partout

Je kunt deze masterclass t/m 28 september 15.00u boeken als onderdeel van een passe-partout. Door een passe-partout aan te schaffen heb je recht om deze en de masterclass Zelfzorg op 28 september te volgen tegen 40% korting. Je betaalt voor beide masterclasses dan geen €158 maar €95! Je leest hier meer over de passe-partouts.

Let op: we verwachten in het najaar van 2023 nieuwe passe-partouts voor 2024 online te zetten. Wil je hierover op de hoogte blijven, zorg dan dat je je hebt ingeschreven voor onze nieuwsbrief.

Voor wie is deze Masterclass?

Deze nascholing is bijzonder geschikt voor Specialisten ouderengeneeskunde (SO), huisartsen (HA), verpleegkundig specialisten (VS) en physician assistants (PA) en andere medisch specialisten. Voor hen is de nascholing geaccrediteerd met 2 punten.

Werk je in de ouderenzorg en wil je meer verdieping over dit thema: je bent van harte welkom!

Meer informatie over de accreditatie

Specialisten ouderengeneeskunde (SO), huisartsen (HA), verpleegkundig specialisten (VS) en physician assistants (PA) ontvangen na actieve deelname 2 accreditatiepunten.

Is jouw specialisme niet automatisch geaccrediteerd, dan kun je eenvoudig een deelnamecertificaat opvragen dat je zelf indient bij het accreditatiebureau waar jouw specialisme bij aangesloten is.

Over de host en sprekers van deze masterclass

Bas ter Brugge is Specialist Ouderengeneeskunde en al jaren intensief betrokken bij ZBVO. Hij verzorgt onder meer met veel enthousiasme en passie als host de nascholingen voor ZBVO Academy. Bas is als arts zowel maatschappelijk als politiek zeer actief waarbij zijn streven is om de gezondheidszorg te verbeteren voor zowel de individuele patiënt als groepen (toekomstige) patiënten.

Amnon Weinberg is specialist ouderengeneeskunde in hart en nieren. Ondanks dat hij officieel met pensioen is, blijft hij zich inzetten voor het vak: bij ZBVO kan hij de ouderenzorg blijven ontwikkelen. Amnon is niet alleen bij ZBVO en door de ouderen die hij ziet een zeer gewaardeerd arts en autoriteit in zijn vak. Eind 2020 werd hij benoemd tot erelid van Verenso voor zijn jarenlange inzet, innovatiekracht en constructieve houding naar collega’s die hem een ware ambassadeur voor het vak maken.
Lees hier het interview met Amnon.

Heb je nog vragen?

Heb je vragen over deze of andere nascholing, onze passe-partouts, accreditatie of andere zaken? Mail dan naar info@zbvo.nl. 

Bestel hier je ticket!

Meer over ZBVO Academy

Kwaliteit centraal

Al onze scholingsactiviteiten staan in het teken van het bieden van continuïteit in de ouderenzorg en het verbeteren hiervan. Voor elke activiteit trekken we experts op hun gebied aan die onder leiding van een gedreven host in gesprek gaan over actuele thema’s. Interactief, met veel ruimte om vragen van de deelnemers direct te behandelen. Zo bieden we je kwalitatief hoogstaande scholingen waardoor je kennis wordt bijgespijkerd en je geïnspireerd raakt.

De ouderenzorg van morgen dichterbij door de beste kennis van vandaag.

ZBVO Academy staat garant voor interessante, actuele en geaccrediteerde nascholingen

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de ZBVO Nieuwsbrief en mis geen enkel evenement!


Meer lezen van de ZBVO Academy: