MasterclassDe ouderenzorg van de toekomst’

Deze masterclass is live uitgezonden op donderdag 29 juni. Het is mogelijk een gereduceerd terugkijkticket voor deze masterclass aan te schaffen.

Sprekers

Ontdek de diepere zorgbehoefte van mensen met dementie door kunst

Bas ter Brugge
Host / Specialist Ouderengeneeskunde

Martin Smalbrugge
Specialist Ouderengeneeskunde, Hoogleraar Ouderengeneeskunde

Anne Roosendaal
Specialist Ouderengeneeskunde & Klimaatdokter

Hoe ziet de ouderenzorg van de toekomst eruit? Onze experts geven hun visie om de ouderenzorg anno 2035. Ze bieden je zowel verdieping als inspiratie.

De ouderenzorg van de toekomst

Wat gaat er veranderen de komende decennia en wat is ervoor nodig om de ouderenzorg duurzaam te houden? Waar ligt de taak van het onderwijs om in te spelen op de veranderende zorgomgeving waarin technologische ontwikkelingen elkaar in rap tempo opvolgen? We leiden immers nu medisch behandelaren op die in 2035 en ver daarna zullen werken.

De vergrijzing eist dat de zorg anders en duurzamer moet: we moeten steeds meer ouderen van zorg voorzien. Om waardevolle en efficiënte ouderenzorg van de toekomst te bieden is het belangrijk niet alleen het medische stuk te bekijken, maar vraagstukken met een holistische kijk te benaderen. Het welzijn en het creëren van een gezonde leefomgeving van het steeds ouder wordende individu is immers net zo belangrijk, aldus onze experts. Daarnaast hebben we te maken met een ‘gezondheidsparadox’: klimaatverandering schaadt de gezondheid, de gezondheidszorg vervuilt en draagt daarmee weer bij aan klimaatverandering. Welke concrete gezondheidsproblemen gaan we hierdoor zien in de ouderenzorg. En bovenal: hoe ga je daar als specialist in de ouderengeneeskunde mee om en draag je bij aan een groene en gezonde werk en leefomgeving?

Host Bas ter Brugge (SO) gaat deze avond in gesprek met hoogleraar ouderengeneeskunde Martin Smalbrugge en Anne Roosendaal, Specialist Ouderengeneeskunde (SO) en initiatiefnemer van de Klimaatdokter. Beiden geven hun visie op de ouderenzorg anno 2035.

Waarom kies je voor deze masterclass?

De ZBVO masterclasses staan bekend om professioneel hoogwaardige kwaliteit: zowel technisch als inhoudelijk bieden we je het beste. Onze masterclasses zijn altijd actueel, worden gegeven door experts op hun gebied en zijn interactief: je vragen worden direct live beantwoord.
De beste kennis van vandaag voor de ouderenzorg van de toekomst.

Na afloop van de masterclass

  • Heb je inzicht in de ouderenzorg anno 2035, zowel in de knelpunten als de kansen.
  • Heb je inzicht hoe het onderwijs moet inspelen op de veranderende zorgomgeving en – behoeften.
  • Heb je kennis van de gezondheidsparadox en weet je met welke gezondheidsproblemen we in de toekomst te maken krijgen.
  • Heb je kennis over wat er zoal nodig is om de ouderenzorg duurzaam te houden de komende decennia.
  • Heb je kennis van taakherschikking in en rond het verpleeghuis: wie spelen de komende decennia welke rol?
  • Heb je concrete tips en handvaten om je een groene en gezonde werk- en leefomgeving te creëren.

Kortom: je bent na deze masterclass helemaal up-to-date om je manier van werken in de ouderengeneeskunde aan te passen voor de toekomst.

Over de sprekers van deze masterclass

Martin Smalbrugge is Specialist Ouderengeneeskunde en hoogleraar aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Daarnaast werkt hij, als hoofd van de afdeling Ouderengeneeskunde van Amsterdam UMC, aan de verdere ontwikkeling en verbetering van de zorg voor ouderen. Hij is betrokken bij diverse onderzoeksprojecten en initiatieven om de zorg voor ouderen te verbeteren en werkt hierin nauw samen met andere experts en organisaties in de ouderenzorg. Dankzij zijn brede kennis en ervaring is Martin Smalbrugge een belangrijke speler op het gebied van ouderengeneeskunde in Nederland en daarbuiten.

Anne Roosendaal is specialist ouderengeneeskunde (SO) en drijvende kracht achter ‘de klimaat dokter’. Met een mix van professionaliteit en gepaste brutaliteit zet zij zich in voor de verduurzaming van de zorg, omdat het klimaat volgens haar wel wat medisch leiderschap kan gebruiken. Haar missie is om de zorg te ‘vergroenen’, maar wel op een leuke manier. “Ik geloof niet in met een vingertje wijzen, maar in collega’s op een luchtige manier te helpen op het pad van klimaat bewust naar groene zorgprofessional. Ouderengeneeskunde is een vak van de toekomst, maar dan moet er wel een toekomst zijn.”

Meer informatie over de accreditatie

Omdat het gaat om een terugkijkticket is het niet mogelijk om accreditatiepunten te behalen voor deze nascholing.

Voor wie is deze Masterclass?

Deze nascholing is bijzonder geschikt voor Specialisten ouderengeneeskunde (SO), huisartsen (HA), verpleegkundig specialisten (VS) en physician assistants (PA) en andere medisch specialisten. Voor hen is de nascholing geaccrediteerd met 2 punten.

Werk je in de ouderenzorg en wil je meer verdieping over dit thema: je bent van harte welkom!

Over de host van deze masterclass

Bas ter Brugge is Specialist Ouderengeneeskunde en al jaren intensief betrokken bij ZBVO. Hij verzorgt onder meer met veel enthousiasme en passie als host de nascholingen voor ZBVO Academy. Bas is als arts zowel maatschappelijk als politiek zeer actief waarbij zijn streven is om de gezondheidszorg te verbeteren voor zowel de individuele patiënt als groepen (toekomstige) patiënten.

Heb je nog vragen?

Heb je vragen over deze of andere nascholing, onze passe-partouts, accreditatie of andere zaken? Mail dan naar info@zbvo.nl. 

Bestel hier je terugkijkticket!

Meer over ZBVO Academy

Vakgebied: Paramedici

ZBVO Academy

Bij- en nascholing aan specialisten in de ouderenzorg en ouderengeneeskunde.

Kwaliteit centraal

Al onze scholingsactiviteiten staan in het teken van het bieden van continuïteit in de ouderenzorg en het verbeteren hiervan. Voor elke activiteit trekken we experts op hun gebied aan die onder leiding van een gedreven host in gesprek gaan over actuele thema’s. Interactief, met veel ruimte om vragen van de deelnemers direct te behandelen. Zo bieden we je kwalitatief hoogstaande scholingen waardoor je kennis wordt bijgespijkerd en je geïnspireerd raakt.

De ouderenzorg van morgen dichterbij door de beste kennis van vandaag.

ZBVO Academy staat garant voor interessante, actuele en geaccrediteerde nascholingen

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de ZBVO Nieuwsbrief en mis geen enkel evenement!


Meer lezen van de ZBVO Academy: