Masterclass ‘Parkinson’: Een update in een complex ziektebeeld.

Deze masterclass is 23 maart 2023 live uitgezonden. Je kunt voor deze online scholing een terugkijkticket aankopen. zodat je de masterclass kunt kijken wanneer het jou uitkomt. 

Sprekers

Ontdek de diepere zorgbehoefte van mensen met dementie door kunst

Bas ter Brugge
Host / Specialist Ouderengeneeskunde

Danny Hommel
Specialist Ouderengeneeskunde,
gepromoveerd op Parkinson

Teun van Strien
Neuroloog,
aandachtsgebied Parkinson

‘Parkinson’: een update in een complex ziektebeeld

De ziekte van Parkinson is een complexe ziekte met een richtlijn van ruim 500 pagina’s. In de hoeveelheid van protocollen en informatie raak je snel verstrikt, maar wat moet je als behandelaar écht weten? Welke ontwikkelingen in onderzoek naar deze degeneratieve ziekte zijn gaande: wat zijn de nieuwste inzichten en wat kun je daar als behandelaar concreet mee in de praktijk? Laat je bijscholen in deze masterclass en krijg meer grip wanneer je ouderen met Parkinson consulteert en/of behandelt. Zo leer je wat je zelf kunt doen en wanneer het zin heeft om door te verwijzen.

Leerdoelen van deze masterclass
Na afloop van de masterclass:

  • heb je kennis van de medicamenteuze behandeling in het late stadium van de ziekte van Parkinson.
  • heb je kennis van de niet-medicamenteuze behandeling in het late stadium van de ziekte van Parkinson.
  • heb je inzicht wanneer overleg tussen medisch behandelaar in het verpleeghuis en neuroloog van meerwaarde is in het late stadium van de ziekte van Parkinson.
  • ben je op de hoogte van de ontwikkelingen van de organisatie van zorg rondom het late stadium van de ziekte van Parkinson.

Over de experts van deze masterclass

Danny Hommel, Specialist Ouderengeneeskunde
Op 27 september 2022 heeft Danny Hommel zijn proefschrift ‘Impairment and disability in late-stage parkinsonism’ succesvol verdedigd. Zijn onderzoek was een voorbeeld van internationale samenwerking: er deden maar liefst 8 onderzoekscentra in 6 landen aan mee. Nu is Danny verbonden aan het onderzoeksprogramma palliatieve zorg, waarbij hij werkt aan een nieuwe richtlijn ‘palliatieve zorg voor Parkinson’.

Teun van StrienNeuroloog
Teun van Strien deed als neuroloog ervaring op in binnen- en buitenland. Momenteel werkt hij ruim 10 jaar in het Bravis ziekenhuis waar een van zijn aandachtsgebieden De ziekte van Parkinson is.

Waarom kies je voor deze masterclass?

 • Meer inzicht en kennis van actuele ontwikkelingen over de ziekte van Parkinson.
 • Concrete tips en handvatten om ouderen met Parkinson goed te consulteren en te behandelen.
 • Herkenbare situaties uit de praktijk worden behandeld.
 • Je leert wat je als behandelaar zelf kunt doen en wanneer het zin heeft om door te verwijzen.
 • Interactief: je kan live vragen stellen aan de experts in de studio.

Voordelig deelnemen? Neem een passe-partout

Je kunt deze masterclass tevens boeken als onderdeel van een passe-partout. Door een passe-partout aan te schaffen heb je recht om meerdere masterclasses te volgen tegen 40% korting. Je leest hier meer over de passe-partouts.

Over de host van deze masterclass

Bas ter Brugge is Specialist Ouderengeneeskunde en al jaren intensief betrokken bij ZBVO. Hij verzorgt onder meer met veel enthousiasme en passie als host de nascholingen voor ZBVO Academy. Bas is als arts zowel maatschappelijk als politiek zeer actief waarbij zijn streven is om de gezondheidszorg te verbeteren voor zowel de individuele patiënt als groepen (toekomstige) patiënten.

Heb je nog vragen?

Heb je vragen over deze of andere nascholing, onze passe-partouts, accreditatie of andere zaken? Mail dan naar info@zbvo.nl. 

Terugkijkticket

Na het boeken van je terugkijkticket, ontvang je via Eventix een mail met de bevestiging van je aankoop. Op de bijlage in deze mail staat een link waarmee je de masterclass kunt terugkijken wanneer jij wilt.

Meer over de ZBVO Academy

Deelname voor ALLE medische en paramedische specialisten

De ZBVO Academy biedt bij- en nascholing aan voor alle medisch en paramedische specialisten in de ouderenzorg en ouderengeneeskunde. Dit betekent dat je van harte welkom bent om deel te nemen, ook als je niet bij ZBVO werkt. Kennis is er namelijk om te delen. Bekijk hiernaast ons wisselende aanbod en selecteer de masterclass of course die bij jouw behoefte of interesse past.

Al onze scholingsactiviteiten staan in het teken van kwaliteit en continuïteit in de ouderenzorg en het verbeteren hiervan. Tevens zijn alle activiteiten interactief en geaccrediteerd.

ZBVO Academy staat garant voor interessante, actuele en geaccrediteerde nascholingen

Blijf op de hoogte van alle evenementen

Meld je aan voor de ZBVO Nieuwsbrief en mis geen enkel evenement!


Meer lezen van de ZBVO Academy: