MasterclassZelfzorg’: Hoe gespannen is jouw veer?

Datum: donderdag 28 september – Tijd: 19:30-21:30 uur
2 accreditatiepunten – Online nascholing

Host

Ontdek de diepere zorgbehoefte van mensen met dementie door kunst

Bas ter Brugge
Specialist Ouderengeneeskunde

Spreker

Lars de Vroege
GZ-psycholoog in opleiding tot Klinisch Psycholoog

Spreker

Anneloes van den Broek
Klinisch Psycholoog

‘Zelfzorg’: Hoe gespannen is jouw veer?

Het is alom bekend fenomeen: zorgprofessionals kunnen uitstekend voor anderen zorgen, maar vergeten regelmatig goed voor zichzelf te zorgen. Door de hoge eisen die worden gesteld – wellicht mede door jezelf – kan het werkplezier als medisch specialist onder enorme druk komen te staan. Met ongewenste gevolgen voor jezelf, maar ook voor je team en je cliënten in de ouderenzorg.

Onze experts, Lars de Vroege en Anneloes van den Broek, geven je verhelderende inzichten, maar ook concrete handvatten en tips om het werkplezier (weer) écht de boventoon te laten voeren. Je bent als professional in de ouderenzorg namelijk heel hard nodig de komende decennia. 

Wanneer jij goed voor jezelf zorgt, voel je ook meer ruimte om te doen wat je leuk vindt en waarvoor je het vak bent ingegaan, namelijk goede zorg bieden aan ouderen.

Waarom kies je voor deze masterclass?

  • Up-to-date informatie door twee experts op het gebied van zelfzorg
  • Concrete tips en handvatten om je manier van werken aan te passen voor de toekomst.
  • Herkenbare situaties uit de praktijk worden behandeld.
  • Interactief: je kan live vragen stellen aan de experts in de studio.

Leerdoelen

Na afloop van de masterclass

  • Heb je inzicht in de psychosociale last tijdens en na de coronapandemie, zowel positief als negatief.
  • Heb je kennis van duurzame inzetbaarheid.
  • Heb je kennis van hoe je alert kunt zijn op mentale gezondheid van collega’s.
  • Heb je concrete tips en handvaten om een goede balans te creëren tussen werk en privé.

Voordelig deelnemen? Neem een passe-partout!

Je kunt deze masterclass tevens boeken als onderdeel van een passe-partout. Door een passe-partout aan te schaffen heb je recht om meerdere geaccrediteerde masterclasses (2 punten per masterclass) te volgen tegen 40% korting. Je leest hier meer over de passe-partouts.

Over de experts

Lars de Vroege is GZ-psycholoog in opleiding tot klinisch psycholoog die zijn werk bij Ggz Breburg, een gespecialiseerd GGZ-centrum voor psychosomatiek, graag combineert met het werk als senior onderzoeker. Daarnaast is hij een veelgevraagd gastdocent.

Anneloes van den Broek is klinisch psycholoog, P-opleider bij GGz Breburg, senior wetenschapper en bestuurder bij twee landelijke koepelorganisaties (FGzPt en LPO). Ze is fervent voorstander van het inzetten op het behouden van de veerkracht van zorgmedewerkers. Tijdens de corona-pandemie nam ze samen met collega’s het initiatief voor het programma CO-FIT 19 en ‘Vergeet jezelf niet als je voor een ander zorgt’

Lars en Anneloes deden gezamenlijk onderzoek naar zelfzorg onder zorgprofessionals over hoe zij de zorglast tijdens de coronapandemie hebben ervaren. Ze schreven diverse artikelen die zorgden voor aandacht bij de minister en staatssecretaris. Beide experts hebben veel ideeën over hoe je als zorgmedewerker gelukkig en veerkrachtig kunt blijven in een steeds veranderende zorgsector. Zij delen hun ervaringen, inzichten en tips graag met jou.

Voor wie is deze masterclass?

Deze nascholing is bijzonder geschikt voor Specialisten ouderengeneeskunde (SO), huisartsen (HA), verpleegkundig specialisten (VS) en physician assistants (PA) en andere medisch specialisten. Voor hen is de nascholing geaccrediteerd met 2 punten.

Werk je in de ouderenzorg en wil je meer verdieping over dit thema: je bent van harte welkom!

Meer informatie over de accreditatie

Specialisten ouderengeneeskunde (SO), huisartsen (HA), verpleegkundig specialisten (VS) en physician assistants (PA) ontvangen na actieve deelname 2 accreditatiepunten.

Is jouw specialisme niet automatisch geaccrediteerd, dan kun je eenvoudig een deelnamecertificaat opvragen dat je zelf indient bij het accreditatiebureau waar jouw specialisme bij aangesloten is.

Over de host van deze masterclass

Bas ter Brugge is Specialist Ouderengeneeskunde en al jaren intensief betrokken bij ZBVO. Hij verzorgt onder meer met veel enthousiasme en passie als host de nascholingen voor ZBVO Academy. Bas is als arts zowel maatschappelijk als politiek zeer actief waarbij zijn streven is om de gezondheidszorg te verbeteren voor zowel de individuele patiënt als groepen (toekomstige) patiënten.

Heb je nog vragen?

Heb je vragen over deze of andere nascholing, onze passe-partouts, accreditatie of andere zaken? Mail dan naar info@zbvo.nl. 

Reserveer hier je ticket!

Tip: voor €95 neem je met een passe-partout deel aan deze masterclass én de masterclass Chronische Zorg.

Meer over ZBVO Academy

Vakgebied: Paramedici

ZBVO Academy

Bij- en nascholing aan specialisten in de ouderenzorg en ouderengeneeskunde.

Kwaliteit centraal

Al onze scholingsactiviteiten staan in het teken van het bieden van continuïteit in de ouderenzorg en het verbeteren hiervan. Voor elke activiteit trekken we experts op hun gebied aan die onder leiding van een gedreven host in gesprek gaan over actuele thema’s. Interactief, met veel ruimte om vragen van de deelnemers direct te behandelen. Zo bieden we je kwalitatief hoogstaande scholingen waardoor je kennis wordt bijgespijkerd en je geïnspireerd raakt.

”de ouderenzorg van morgen dichterbij door de beste kennis van vandaag.”

ZBVO Academy staat garant voor interessante, actuele en geaccrediteerde nascholingen

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de ZBVO Nieuwsbrief en mis geen enkel evenement!


Meer lezen van ZBVO Academy: