Een decennium van pionieren en nog lang niet klaar: ZBVO bestaat binnenkort 10 jaar!

By 25 oktober 2021april 15th, 2022Nieuws

3 november 2011. Het is de dag dat drie pioniers naar de kamer van koophandel gaan om een nieuwe onderneming te starten. Een van de oprichters is specialist ouderengeneeskunde, de ander een zorgbestuurder en de derde heeft zijn sporen verdiend in de detacheringswereld. Ze zijn oprecht gedreven door het feit dat het anders moet in de ouderenzorg. En ze weten ook dat het anders kán. No nonsens. Punt. Zorg en behandeling voor ouderen: ZBVO.

Vandaag de dag is ZBVO een zelfstandige vakgroep en dat is binnen de ouderenzorg een redelijk unieke positie. 2021 is een bijzonder jaar, want het is het kristallen jubileum van onze zorgorganisatie.

De erfenis verder uitbouwen

Door de jaren heen groeien we gestaag door. In 2018 herijken onze professionals, onder leiding van een nieuwbakken directeur bedrijfsvoering, de propositie van ZBVO. Hier komen nieuwe doelen uit voor nu en in de toekomst. Door onszelf te blijven ontwikkelen kunnen we efficiënte, eigentijdse en duurzame behandelzorg aan kwetsbare ouderen blijven bieden.

Werken als GRZ Kaderarts

In 2019, 8 jaar na de oprichting, nemen Stefan Lucius en Gerard de Wild de dagelijkse leiding op zich. Ze hebben hun sporen al verdiend in de ouderenzorg en binnen ZBVO. Stefan Lucius en Gerard de Wild bouwen voort op de stabiele basis die er lag met de visie dat we in de ouderenzorg nieuwe ideeën keihard nodig hebben. Met professionals met het lef om die ideeën uit te voeren. Én een backoffice voor de ondersteuning. Alleen zo gaan mensen vliegen. Onze filosofie: de ouderenzorg zetten we centraal en het werkplezier van de professionals voorop. Altijd!

Groot geworden maar toch ook klein gebleven

De ideeën en initiatieven van de specialisten van ZBVO slaan aan. We voelen ons gevleid door het feit dat, door de jaren heen, steeds meer professionals uit de ouderenzorg aanhaken bij ZBVO. Ze hebben allemaal een intrinsieke motivatie om het beste uit hun vak te halen.

Meerdere mijlpalen passeren de revue, door de inzet van onze mensen. Een kleine selectie uit de laatste jaren:

  • ZBVO weet in 2018 voor elkaar te krijgen dat er een wetswijziging wordt ingediend zodat we Specialisten Ouderengeneeskunde op mogen leiden. In 2020 wordt dit goedgekeurd en daar gaan we direct mee aan de slag.
  • In 2020 leiden we een ook Physician Assistant op en, vanaf 2021 zijn we ook erkend opleider voor GZ-psychologen en Verpleegkundig Specialisten.
  • In 2020 levert ZBVO ook de eerste specialist ouderengeneeskunde die een corona-unit voor mensen met dementie runt. Een unieke kans in een nog uniekere situatie.
  • Sinds jaar en dag nemen we plaats in diverse landelijke commissies, onder andere bij beroepsvereniging Verenso en het capaciteitsorgaan van de KNMG.
  • Ook organiseren we al meerdere jaren kwalitatieve masterclasses en webinars via onze eigen ZBVO Academy. Vanaf 2022 komen daar ook exclusieve excellent courses bij voor ouderenzorg professionals die een verdieping willen maken in hun vak.

Inmiddels hebben wij het voor elkaar gekregen dat ons de zorg is toevertrouwd voor ruim 1600 intramurale cliënten en eenzelfde aantal extramurale cliënten. Samen staan we jaarlijks paraat voor zo’n 3400 nachtelijke calls.

Sta, samen met ons, stil bij ons jubileum

Je ziet het, we polijsten elke dag de ruwe diamant die ZBVO heet. Op 3 november 2021 bestaan we 10 jaar en dat vieren we in de vooravond met een feestelijke online stichtingscompetitie. We vieren dit graag samen met joú! Doe mee met deze spannende pubquiz. Voor meer informatie en het opgeven van jouw team, mail naar info@zbvo.nl. We zien je graag dan!

ZBVO bestaat 10 jaar