Erik van Aken: ‘Met efficiënt werken minder handen nodig’

By 23 januari 2020juli 2nd, 2020Medewerkers

‘Als Specialist Ouderengeneeskunde bij ZBVO word ik bij leuke projecten geplaatst om het team te versterken, te analyseren en uit te breiden. ZBVO komt bij opdrachtgevers en op plekken waar dokters nodig zijn. Ik zet in op een goede start en verloop van elk project, waarbij ik ingezet kan worden als onderdeel van een team. Denk bijvoorbeeld aan een vakgroep die niet lekker loopt. Daarnaast vervul ik ook mijn normale taken als arts en geef ik een voorbeeld van efficiënt werken om samen een goede kwaliteit van zorg neer te zetten. Als artsen onder elkaar, als artsen naar behandelaars en naar het team van de patiënt.

Ik zie mijzelf als een extra paar handen. Handen die zorgen dat het hele team op een efficiënte manier werkt en om het op een positieve manier als geheel te laten functioneren.’

De ZBVO-visie
De ZBVO-visie past bij mij: Efficiënt werken begint bij een team, waarin ieder de taken vervult waarvoor hij of zij is opgeleid, zelf de regie pakt en daarvoor de verantwoordelijkheid neemt. Als dokter doe je dus je eigen dingen, bouw je een goed dossier en bied je ondersteuning aan het werkproces. Veel dokters zien overal problemen en hebben de neiging deze over te nemen en zelf op te lossen, terwijl dit eigenlijk niet hun taak is.

Door de problemen aan te wijzen en vervolgens over te laten aan het team, pakt ieder zelf de regie en de verantwoordelijkheid die daarbij hoort. De vraag daarbij is altijd: wat heb je nodig om dit zelf te kunnen doen? Heeft de patiënt bijvoorbeeld een wond en is er een wondprotocol? Dan kun je daar als dokter op wijzen in plaats van zelf de wond verzorgen. Natuurlijk is de een beter in bepaalde handelingen dan de ander. Dat accepteren is essentieel. Daaromheen bouw je echter een vangnet en evalueer je steeds om fouten te voorkomen en noodsituaties goed op te vangen.

In de praktijk is het makkelijker om de regie over te nemen dan om mensen op te voeden, besef ik. Maar het werkt wel om een efficiënt team en goed lopende processen te creëren. En daar heeft iedereen baat bij.

Waarom het verpleeghuis?
In het verpleeghuis kun je echt dokter zijn. Hier worden beslissingen genomen over de belangrijke zaken in het leven, wat je minder ziet in ziekenhuis en huisartsenpraktijk. Het verschil in de praktijk is dat elke beslissing in een verpleeghuis een ethische kwestie is. Moet je iemand nog uit bed willen halen als hij of zij niet wil? Of antibiotica geven bij longontsteking? Wat wil je nog onderzoeken en wat niet? Wanneer wel en wanneer niet? Het gaat hier om kwaliteit van leven en wat de patiënt had gewild. Hadden mensen nog wel in een verpleeghuis terecht willen komen? Zo nee, hoe handel je dan vervolgens?

Het is bovendien altijd complex. Je hebt bijvoorbeeld iemand die slecht slaapt. Waar ligt dat aan? Heeft het een mentale of fysieke oorzaak? Of was iemand misschien altijd al een slechte slaper?

Als dokter binnen het verpleeghuis praat je minder met de patiënt en meer met de familie, zeker in het geval van dementerende patiënten. Ik werk momenteel overwegend op de somatische afdeling, maar ook hier is de familie betrokken.

We hebben een praatvak, dus we praten en luisteren naar de patiënt, de familie en mede-behandelaren.

Waarom ZBVO?
ZBVO vond mij en ik ben met hen meegegaan, omdat hun visie op efficiëntie mij aansprak. De caseload waar collega’s over klaagden, ervaarde ik niet. Ja, er is een tekort aan dokters. ZBVO zoekt dokters die efficiënt willen en kunnen werken.

“Zou iedereen met het ZBVO-stelsel werken, dan zijn er minder dokters nodig. Er zou een tekort blijven, maar dit zou slinken. De focus ligt dus op processen versterken in plaats van meer handen inzetten.”

Dit is echter niet de grootste reden om bij ZBVO te werken. Ik woon ver weg van de locaties waar ik werk. Dat was destijds pragmatisch. En ik ben gebleven, omdat ik een leuk team van behandelaars, dokters en managers om me heen heb. Dat team gelooft in het motto van ZBVO en handelt daarnaar: het kan wel! Onze SO’s en andere specialisten zijn meer dan een beddenregisseur. Ze hebben ambitie en geen 9-tot-5-mentaliteit.

ZBVO zoekt bovendien de opdracht die past bij je ambitie. Zij nemen niet elke arts aan, maar selecteren op hun visie. Ze zoeken mensen die willen bouwen aan hun carrière, het team van ZBVO én van de locaties van de opdrachtgevers.

Deze factoren maken werken in het verpleeghuis zingevend. En door de verfrissende visie op de ouderenzorg heb ik het prima naar mijn zin bij ZBVO.

Erik van Aken

Wil je na het lezen van dit interview een keertje meelopen om te proeven aan ZBVO? Dat kan!

Neem contact met ons op