Gelijke salarisbeloning? Bij ZBVO een vanzelfsprekendheid!

By 8 februari 2022Nieuws

Een gelijke beloning in salaris ongeacht geslacht is heel normaal. Dat is waar ZBVO voor staat en dit blijkt nu ook uit onderzoek van het Erasmus Q-Intelligence, wat onderdeel is van de Erasmus Universiteit in Rotterdam. “Uiteraard waren we al overtuigd van een gelijke verhouding maar we zijn zeker trots op deze uitkomst!”

ZBVO hecht veel waarde aan een goede en eerlijke beloning van haar medewerkers. Binnen een zogeheten ‘loonkloofonderzoek’ werd gekeken naar de salarisverhoudingen tussen mannen en vrouwen binnen ZBVO. De belangrijkste conclusies op een rij:

  1. Binnen ZBVO is er geen sprake van een loonkloof; mannen en vrouwen verdienen evenveel. We zijn allemaal gelijk en daar hoort een gelijke beloning bij, is onze filosofie.
  2. Er is een lineaire relatie tussen anciënniteit en salaris. In simpele bewoordingen betekent het dat ervaring bij ons dus ook echt wordt gewaardeerd en beloond.
  3. Er is geen relatie tussen de aanstellingsomvang en het salaris. In de zorgbranche werken veel mensen bewust parttime. Bij ZBVO wordt de parttime-factor gewoon eerlijk naar rato betaald, wat betekent dat er geen grote verschillen in salaris ontstaan bij parttime werken. Dit draagt bij aan een goede werk-privé balans, iets wat we erg belangrijk vinden bij ZBVO.

Met deze resultaten uit het onderzoek zijn we erg blij en trots. ZBVO blijft zich dan ook inzetten voor goed werkgeverschap.

Ook werken bij ZBVO? Neem dan een kijkje tussen de vacatures.