Gerard de Wild voorgedragen als lid College van Beroep van ABC1

By 17 december 2020augustus 25th, 2021Nieuws

Gerard de Wild, Medisch Directeur en Specialist Ouderengeneeskunde bij ZBVO, is door Verenso, de beroepsvereniging voor specialisten ouderengeneeskunde, voorgedragen als lid van het College van Beroep van Accreditatie Bureau Cluster 1 (ABC1). De aanstelling is per 1 januari 2021.

Verenso zegt ‘verheugd’ te zijn dat Gerard zijn jarenlange expertise wil inzetten binnen het college. Hij heeft een grote staat van dienst en is 20 jaar actief betrokken bij accreditatie en sinds de oprichting voorzitter van de Landelijke Visitatie Commissie. Onder zijn voorzitterschap is de huidige visitatiesystematiek van Verenso ontwikkeld en geïmplementeerd. Gerard is nog tot 31 december 2020 lid van het accreditatieorgaan van Verenso (ACOR) en voorzitter van de Landelijke Visitatie Commissie (LVC).

Ook binnen ZBVO is er met enthousiasme gereageerd op zijn aanstelling: “Gerard is een vakman pur sang. Zijn bevlogenheid, kennis en kunde past perfect bij deze aanstelling. Wij snappen direct dat Verenso kiest voor Gerard als vertegenwoordigend lid binnen het college”.

Het Accreditatie Bureau Cluster 1 (ABC1) verzorgd de accreditatie voor huisartsen, specialisten ouderengeneeskunde en artsen voor verstandelijk gehandicapten. Ook voert het ABC1 het secretariaat voor het Accreditatie Bureau Algemene Nascholing (ABAN) en het Accreditatie Bureau Format E-learning (ABFE).