Tom Starmans: Het leven én de zorg voor ouderen verbeteren, daar doe ik het voor!

By 10 december 2018juli 6th, 2023Medewerkers

Tom Starmans startte zijn loopbaan als arts in een ziekenhuis. Vervolgens stapte hij over naar een verpleeghuis. Daar ontwikkelde hij een voorliefde voor de ouderenzorg. Bij Stichting Oktober ontving hij een opleidingsplek, waardoor hij zijn werk kon combineren met een opleiding specialist ouderengeneeskunde, die hij inmiddels heeft afgerond. Hij ziet zichzelf niet alleen als arts, maar ook als kwaliteitsborger. “In mijn rol fungeer ik als gids in de medische wereld. Samen met mijn cliënten, kijk ik hoe we de kwaliteit van leven kunnen verhogen met de juiste zorg en een gezonde leefwijze.”

Op een open en eerlijke manier inzicht geven vindt Tom belangrijk. “In mijn werk krijg ik vaak te maken met ethische dilemma’s. Dan adviseer ik niet alleen mijn cliënten, maar ook families, huisartsen en zorgtrajectbegeleiders. Ik help hen bij het maken van een afweging, door feitelijk mijn advies te onderbouwen.

Ook vind ik voldoende tijd nemen en aandacht geven aan de oudere om naar ze te luisteren heel belangrijk. Dat is naar mijn mening de beste manier om tot een goede keuze te komen.”

Tom Starmans, Specialist Ouderengeneeskunde

Specialist op meerdere niveaus
De uitdaging om een goed advies te geven en op die manier ouderen te helpen, vindt hij het mooiste aan zijn werk. Dat doet hij natuurlijk niet alleen, maar in een multidisciplinair team. “De samenwerking en afstemming met verschillende specialisten houdt ons scherp. Ook bespreken we wetswijzigingen en andere veranderingen, waar we als groep het hoofd aan kunnen bieden.”

Dat is kenmerkend voor ZBVO, waar medewerkers niet alleen professionals in de zorg zijn, maar ook ontwikkelaars van zorg. “Doordat we onze eigen route uitstippelen en samen het veranderende zorglandschap doorkruisen, zijn we ook specialist in het omgaan met deze veranderingen.”

(Tom is een voormalig medewerker van ZBVO)

Enthousiast geworden door het verhaal van Tom Starmans en benieuwd welke kansen ZBVO jou kan bieden?

Wil je op de hoogte gehouden worden als er een nieuw interview uit komt? Schrijf je dan in voor de ZBVO nieuwsbrief!