Tamara Spermon: ‘Meerwaarde bieden, ook als de mogelijkheden beperkt zijn. Dat geeft me energie!’

By 14 december 2018juni 27th, 2022Medewerkers

Tamara is een doorgewinterde specialist ouderengeneeskunde met 21 jaar ervaring. Sinds april 2017 vervult ze deze functie bij ZBVO. Daarnaast werkt ze in de eerstelijn voor verschillende huisartspraktijken en vervult ze voor zowel het Jeroen Bosch ziekenhuis en het Bernhoven ziekenhuis netwerktaken. Bij ZBVO zit ze helemaal op haar plek omdat ze daar, naar eigen zeggen, “kan werken zoals ik denk dat het belangrijk is.”

Meerwaarde creëren

Het organiseren van zorg en het bieden van meerwaarde, dat is wat haar drijft. “Soms ontvangen mensen een uitslag die ze niet hadden willen horen,” legt ze uit. “Dan is het belangrijk om te kijken wat je wél voor ze kunt doen. Per individu zoek ik naar de balans en kijk ik hoe ik meerwaarde kan bieden. Soms doe ik dat door duidelijke uitleg te geven of te puzzelen hoe ik met beperkte mogelijkheden toch iets voor elkaar kan krijgen.” Ook biedt ze haar cliënten continuïteit in combinatie met een vertrouwd gezicht.

Tamara - Specialist Ouderengeneeskunde & Partner

Zorg draait om mensen

De samenwerking met collega’s in een multidisciplinair team geeft haar energie. “Ik zou absoluut niet alleen kunnen werken,” zegt ze lachend. “De zorg draait om mensen, dus óók je collega’s, vrijwilligers en de families. Als team samen het beste voor de mensen regelen, daar doe je het voor.” Binnen ZBVO krijgt ze veel vrijheid. “Bijvoorbeeld om mijn eigen planning te maken en zelf de regie te voeren. Niemand vertelt je hoe je het moet aanpakken, dat mag je zelf bepalen.” Deze vrijheid geeft haar ook de ruimte om invloed uit te oefenen op het beleid. “Ik word gehoord door bestuurders en managers en kan op die manier meedenken over nieuwe manieren om meerwaarde te bieden. Dat vind ik een mooie uitdaging!” Wil je ook werken vanuit je kracht? Neem contact op met ZBVO.

(Tamara is een voormalig medewerker van ZBVO)

Enthousiast geworden door het verhaal van Tamara Spermon en benieuwd welke kansen ZBVO jou kan bieden?

Wil je op de hoogte gehouden worden als er een nieuw interview uit komt? Schrijf je dan in voor de ZBVO nieuwsbrief!