ZBVO krijgt opleidingserkenningen voor GZ-psycholoog en Verpleegkundig Specialist

By 28 maart 2021april 15th, 2022Nieuws

Sinds deze week mag Zorg en Behandeling Voor Ouderen (ZBVO) erkende opleidingsplaatsen aanbieden voor de postdoctorale opleiding tot GZ-psycholoog en de masterstudie tot Verpleegkundig Specialist. Het aanbieden van deze opleidingsplaatsen helpt ZBVO in haar missie om de ketenzorg voor ouderen te verbeteren. FGzPt en HAN hebben deze erkenning toegewezen. Eerder had ZBVO ook al een erkenning voor stages binnen de opleiding tot Specialist Ouderengeneeskunde.

“Twee fantastische berichten in één week”, zegt Stefan Lucius, directeur-bestuurder van ZBVO. “Taakherschikking en ketenzorg zijn onderwerpen die regelmatig hier aan tafel worden besproken. En ook inhoudelijke duo’s tussen SO en GZ-psycholoog zien wij in de zorgvragen steeds belangrijker worden. De erkenningen helpen ons om de zorg beter en efficiënter te maken. Het opleiden van professionals in de ouderenzorg hoor hier bij en past bij het warme opleidingsklimaat van ZBVO”.

“De tweejarige opleidingen zullen een kwaliteitsimpuls voor onze zorgverlening zijn en onze positie als werkgever verstevigen, aldus Lucius. “Want uiteraard staan wij altijd open voor goede professionals die ons team willen komen versterken. Samen zorgen we er voor dat ouderen een goede oude dag hebben door optimale zorg aan het bed”.

Wil je ook werken bij de beste vakgroep in de ouderenzorg? Of kunnen we jou helpen met een opleidingsplaats? Neem dan contact met ons op!