Specialist Ouderengeneeskunde Esther van Kollenburg wint ZBVO Stipendium 2021

By 3 november 2021Nieuws

Tijdens de jubileumeditie van Stichtingscompetitie van Zorg en Behandeling Voor Ouderen (ZBVO) is het stipendium uitgereikt aan Specialist Ouderengeneeskunde Esther van Kollenburg. Bestuurder Gerard de Wild ging bij haar langs om, onder het genot van een kopje koffie, haar de cheque van €2500,- uit te reiken.

Aan de deur was Esther verrast door de komst van Gerard en had dit dan ook niet aan zien komen. Gerard, die Esther al geruime tijd kent, had mooie woorden voor Esther klaar staan: “Ik was toen al enorm onder de indruk van wat je te bieden had”.

Toen Esther anderhalf jaar geleden zich bij ZBVO voegde, waren de verwachtingen dan ook hoog. Gerard: “Die heeft ze helemaal waargemaakt. We zijn ontzettend blij met haar inzet en gedrevenheid voor het vak. Ook heeft ze van het account farmacologie en de formularium app een groot succes gemaakt.” De lieve woorden van Gerard werden door Esther met grote dank in ontvangst genomen.

Specialist Ouderengeneeskunde: Esther van Kollenburg

En ook bestuurder Stefan Lucius sprak vol lof over Esthers werk: “Je kunt verrassend zijn in je ideeën, schuwt het experimentele in je plannen of visie niet en je zorgt voor actuele, adequate ouderengeneeskunde, op een zeer constructieve manier, waarmee je anderen weet te inspireren. Met de formularium-app heb je bewezen dat je van grote meerwaarde bent voor je collega’s, voor ZBVO en de ouderengeneeskunde in het algemeen.”

Met dit stipendium kan Esther zich extra ontwikkelen op persoonlijk of professioneel vlak. Ze heeft al meerdere ideeën waar ze het aan zou kunnen besteden, maar gaat zich ook oriënteren op andere bestemmingen voor deze prijs. Het ZBVO Stipendium wordt jaarlijks uitgereikt op de Dies Natalis van ZBVO en wordt uitgereikt aan een SO die een bijzondere bijdrage geleverd heeft aan de ontwikkeling van de ouderengeneeskunde.

Iemand nomineren voor volgend jaar kan: mail de naam met motivatie naar academy@zbvo.nl.