Terugblik op een geslaagde Masterclass

By 6 juni 2019januari 31st, 2020Academy

Afgelopen dinsdag werd de eerste ZBVO Masterclass georganiseerd met het thema ‘Goed werk heeft tijd nodig’. Een succesvolle start van de ZBVO Academy: een initiatief van ZBVO om de ontwikkeling van professionals te stimuleren.

De Masterclass werd door twee deskundige gastsprekers geleidt: Magda Hermsen, GZ psycholoog en CCE-consulent en Jacobien Erbrink: Specialist Ouderengeneeskunde, Kaderarts psychogeriatrie en Stafdocent kaderopleiding psychogeriatrie.

Magda Hermsen sprak uitgebreid over het belang van waarschijnlijkheidsdiagnosen bij dementie, waarbij Lewy Body Dementie een belangrijke rol speelt. “Als je oordeelt, stop je met kijken”, een statement gemaakt door Magda tijdens de Masterclass. Tijdens deze lezing werden concrete handvatten gegeven die inzicht verschaffen in de psychosociale en (niet)-medicamenteuze aanpak van gedragsproblemen bij dementie.

Jacobien Erbrink sloot de avond af met een flitspresentatie over Wet Zorg en Dwang. Hier werd dieper ingegaan op de mogelijkheden en enkele mysteries binnen de wet en de implementatie.

Om te noteren in uw agenda:

De volgende Masterclass volgt in december 2019. Het thema van deze avond zal zijn: ‘De rol van de Specialist Ouderengeneeskunde bij initiatieven om een regionaal geriatrisch netwerk vorm te geven.

Kun je niet wachten tot de volgende inspirerende Masterclass en wil je graag op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor de Masterclass nieuwsbrief.

[formidable id=8]