Natascha van de Wiel: ‘Van betekenis zijn voor anderen en écht verschil kunnen maken, dat is mijn passie!’

By 16 januari 2018juni 7th, 2021Medewerkers

Natascha van de Wiel is Specialist Ouderengeneeskunde voor Stichting Oktober vanuit ZBVO. Dit combineert ze met Eerstelijnszorg. “Voorop blijven lopen en werken aan je eigen ontwikkeling vind ik belangrijk,” zegt Natascha over haar keuze voor ZBVO.  “Bij ZBVO kun je je eigen weg kiezen en zo je functie en loopbaan mee vormgeven. Dat is ook wat ZBVO wil bereiken.”

Deze visie past goed bij Natascha. Ze richt niet alleen haar functie zelf in, ook de zorg aan haar cliënten is maatwerk. “Ik sta voor een brede, deskundige en persoonlijke benadering. Kwetsbare mensen kunnen rekenen op ondersteuning en hulp op een manier die bij hen past. Scholing en ontwikkeling van jonge professionals vind ik ook enorm belangrijk, daarom leid ik huisartsen (in opleiding) en praktijkondersteuners op, zodat zij betere ouderenzorg in de thuissituatie kunnen bieden.”

Afwisseling in taken en doelgroepen
Belangrijk aan werken bij ZBVO is dat je met mensen op alle niveaus goed moet kunnen omgaan. Het ene moment praat je met iemand die dementerend is en het volgende moment zit je met het bestuur om tafel.

“Ik wil graag van betekenis zijn voor anderen en een verschil kunnen maken,” antwoordt Natascha op de vraag wat haar passie is. “Dit kan al in de kleine dingen zitten, zoals dementerende ouderen aan het lachen maken. Zolang mensen zich maar gehoord voelen.”

ZBVO

Elke dag is anders bij ZBVO, licht ze toe. “Het ene moment adviseer je een huisarts, het andere moment ben je bezig met een consult bij mensen thuis. Op dit moment hebben veel ouderen nog een tekort aan zorg in huis, een probleem dat alle complexe ouderenzorg raakt. Ze blijft daarom samen met haar collega’s toewerken naar een oplossing voor dit tekort. “Samen gaan we kijken hoe we de kwaliteit van leven optimaal kunnen benutten.”

(Natascha is een voormalig medewerker van ZBVO)

Enthousiast geworden door het verhaal van Natascha van de Wiel en benieuwd welke kansen ZBVO jou kan bieden?

Wil je op de hoogte gehouden worden als er een nieuw interview uit komt? Schrijf je dan in voor de ZBVO nieuwsbrief!