Jeroen van ’t Pad Bosch: Vervanging en ondersteuning SO tijdens COVID-19

By 9 juni 2017april 13th, 2021Medewerkers

COVID-units en ZBVO

Ik verleen extra bijstand aan SO’s in de COVID-19-units in de ouderenzorg. Zorginstellingen kwamen massaal in problemen en zorgverleners werden zelf ziek door COVID-19.

Eerst verving ik tijdelijk een SO van ZBVO in zorginstelling Annenborch in Rosmalen. Daarna stond ik een SO bij in zorginstelling Holland in Baarn, een van de locaties van Domus Magnus. Ik was verantwoordelijk voor de klinische zorg en gaf organisatorisch advies omtrent de coronapatiënten, totdat het virus er onder controle was.

Van huis uit ben ik tropenarts (arts internationale gezondheidszorg en tropische geneeskundige) met een Master in Public Health and Health Systems Management. Een tropenarts is bij uitstek in staat om te improviseren en om te gaan met virusuitbraken. Gaandeweg mijn loopbaan rolde ik in de functie van bestuurder voor een Amerikaanse non-profitorganisatie, verantwoordelijk voor een grote public health portfolio. In die functie deed ik stevige ervaring op in crisismanagement en strategisch management in zeer uitdagende situaties.

Na 18 jaren in het buitenland zat ik net in een tussenjaar, een sabbatical. Met mijn gezin zeilde ik de Indische Oceaan rond toen COVID-19 uitbrak. We moesten het zeilen staken en een keuze maken om een pas op de plaats te maken of actief bij te dragen aan de coronarespons in Nederland. We hebben toen besloten om de boot achter te laten en in Nederland medische ondersteuning te bieden. Ik was nog altijd BIG-geregistreerd, dus ik kon direct als arts aan de slag.

ZBVO

‘De ouderenzorg heeft me aangenaam verrast’

Ik zag dat er met name acute tekorten waren in de ouderenzorg en kwam via een oude studiegenoot terecht bij ZBVO. Ik had weinig specifieke ervaring in ouderenzorg en kon dankzij ZBVO het nuttige met het aangename verenigen. De toenemende vergrijzing is een maatschappelijke realiteit, die strategische investeringen vraagt. En een crisis brengt sommige ontwikkelingen in een stroomversnelling. Doordat de ouderenzorg ook hard geraakt werd door COVID-19, kon ik me dankzij ZBVO nuttig maken en tegelijk wat bijleren in een heel prettige omgeving.

De ouderenzorg heeft me aangenaam verrast en ik zie zeker een mogelijkheid om me hiervoor in te blijven zetten, ook na COVID-19. Ik ben ook enorm onder de indruk van de inzet van en verantwoordelijkheid die de verpleging en verzorging elke dag weer nemen in deze zorginstellingen.

ZBVO is een prettige, laagdrempelige en professionele organisatie met een passie voor kwaliteitszorg op maat voor ouderen. De glasheldere visie, gecombineerd met een horizontale structuur en korte lijntjes geeft een duidelijk kompas, waarmee het fijn werken is. Je voelt je snel thuis en krijgt de kans om goed werk te doen. Voor zo’n organisatie werk ik graag.

(Jeroen is een voormalig medewerker van ZBVO)

Enthousiast geworden door het verhaal van Jeroen van ’t Pad Bosch en benieuwd welke kansen ZBVO jou kan bieden?

Wil je op de hoogte gehouden worden als er een nieuw interview uit komt? Schrijf je dan in voor de ZBVO nieuwsbrief!