Diëtetiek voor ouderen

Volwaardige voeding voor ouderen is belangrijk voor een goede gezondheid en het beperken van klachten, maar eten moet ook lekker blijven smaken. De diëtisten van ZBVO zorgen voor een gebalanceerd voedingspatroon, dat past bij de ziektebeelden van de cliënten. Ook gespecialiseerde diëtetiek voor ouderen in jouw zorgorganisatie? Wij helpen je graag op weg.

Neem contact met ons op
Vakgebied: Diëtetiek
wtzi logo

Wat kan een diëtist van ZBVO betekenen voor jouw organisatie?

Bij ouderen is er vaak sprake van meerdere ziektebeelden waarvoor tegenstrijdige voedingsadviezen kunnen gelden. Onze diëtisten maken een professionele afweging en kijken wat voeding technisch het beste dieet is voor de cliënt. Ouderen kunnen om diverse redenen minder of slechter eten terwijl een goed afgestemd voedingspatroon zorgt voor een vitalere oude dag.

Diëtetiek gaat verder dan voeding alleen. Onze gespecialiseerde Diëtist Geriatrie en Ouderen (DGO) neemt somatische-, functionele-, psychologische- en sociale factoren mee in de adviezen. Ook heeft voedingsproblematiek heeft vaak een overlap met andere disciplines. ZBVO diëtisten schakelen daarom, indien nodig, met andere geriatrische zorgprofessionals.

Als je een diëtist van ZBVO inschakelt:

Wordt je als partner ontzorgt
Heb je een diëtist met ervaring in de ouderenzorg tot je beschikking
Wordt de kans verminderd op onbedoeld gewichtsverlies, een verhoogd risico op ondervoeding en verlies van spierkracht en spiermassa bij cliënten
Geven we voorlichting en advies over de invloed van voeding op de gezondheid

Lees meer over de voordelenDownload de folder over diëtetiek van ZBVO

Diëtist aan het woord

Centraal staat dat de behandeling een positieve bijdrage levert aan de eigen functionaliteit, kwaliteit van leven en de mogelijkheid om zo lang mogelijk deel te nemen in de samenleving.

Ludwien de BrabanderDiëtist Geriatrie en Ouderen

ZBVO doet meer!

Cliënten met complexe zorgvragen vereisen een diversiteit aan specialismen. Dit hoeft je niet allemaal zelf in huis te hebben: ZBVO kan een medisch of multidisciplinair team voor je samenstellen, waarin alle benodigde expertise vertegenwoordigd zijn voor één vast tarief. Door de uitstekende full service dienstverlening van onze vakgroep blijft hoge kwaliteit gespecialiseerde ouderenzorg gewaarborgd. Natuurlijk is het ook mogelijk om het eigen team aan te vullen met onze specialisten.

Contact opnemen

Kunnen wij je van dienst zijn of heb je een vraag over dit vakgebied? Vul dan het onderstaande formulier in!