Ergotherapie voor ouderen

Kwaliteit van leven kan snel achteruit gaan als er hele gewone activiteiten niet meer uitgevoerd kunnen worden. Een ergotherapeut van ZBVO kan dan een uitkomst zijn. Zij kijken graag met de cliënt mee naar wat nog wél kan en gaat op een praktische manier aan de slag om de alledaagse handelingen weer mogelijk te maken. Ergotherapie is daarom enorm waardevol voor ouderen. Voeg deze discipline ook toe aan jouw multidisciplinaire zorgteam!

Neem contact met ons op
wtzi logo

Wat kan een ergotherapeut van ZBVO betekenen voor jouw organisatie?

Ergotherapie is zorg op maat en vraagt om creativiteit bij elke individu. Om een zo goed mogelijke oude dag te faciliteren, gaan onze ergotherapeuten met cliënten in gesprek, brengen limitaties en mogelijkheden in kaart en observeren dagelijkse activiteiten. Uiteindelijk staat de kwaliteit van leven van de cliënten centraal.

Naast het weer mogelijk maken van handelen, richt de ergotherapeut zich ook op het voorkomen van problemen. Een preventieve aanpak zorgt er voor dat ouderen langer zelfstandig kunnen blijven functioneren. Ergotherapie is dus een waardevolle aanvulling voor ouderen én het zorgteam.

Als je een ergotherapeut van ZBVO inschakelt:

Wordt je als partner ontzorgt
Signaleer je vroegtijdig en werk je preventief om problemen te voorkomen
Wordt de levensstijl van cliënten meegenomen in de behandeling
Kijk je naar wat cliënten wel kunnen en hoe dit optimaal gebruikt kan worden ten behoeve van zelfstandigheid

Lees meer over de voordelenDownload de folder over ergotherapie van ZBVO

Ergotherapeut aan het woord

Door passende oplossingen aan te reiken behouden mensen wél hun eigen identiteit, maar verbeter je ook de kwaliteit van leven

Martine van NesErgotherapeut

ZBVO doet meer!

Cliënten met complexe zorgvragen vereisen een diversiteit aan specialismen. Dit hoeft je niet allemaal zelf in huis te hebben: ZBVO kan een medisch of multidisciplinair team voor je samenstellen, waarin alle benodigde expertise vertegenwoordigd zijn voor één vast tarief. Door de uitstekende full service dienstverlening van onze vakgroep blijft hoge kwaliteit gespecialiseerde ouderenzorg gewaarborgd. Natuurlijk is het ook mogelijk om het eigen team aan te vullen met onze specialisten.

Contact opnemen

Kunnen wij je van dienst zijn of heb je een vraag over dit vakgebied? Vul dan het onderstaande formulier in!