Logopedie voor ouderen

Als ouderen problemen ontwikkelen op het gebied van taal, communicatie, ademen of slikken, kan logopedie een uitkomst bieden. Deze basale functies kunnen een hele last worden als dat niet goed functioneert en hebben verregaande gevolgen als deze niet worden aangepakt. De logopedisten van ZBVO zijn gespecialiseerd in de behandeling van deze problemen bij ouderen. Dus, vertel ons wat we voor jou kunnen betekenen!

Neem contact met ons op
Vakgebied: Logopedie
wtzi logo

Wat kan een logopedist van ZBVO betekenen voor jouw organisatie?

Logopedische problemen kunnen verschillende oorzaken hebben. Zo kan het een gevolg zijn van ouderdom, maar ook ziekte of stoornis kan aan de basis liggen. Een logopedist van ZBVO inventariseert de problemen en stelt een behandelplan op in nauwe samenwerking met de eigen huisarts, andere geriatrische zorgprofessionals en/of het zorgteam van jouw locatie.

Het aanpakken van logopedische problemen voorkomt of verminderd ook andere nare gevolgen. Denk aan bijvoorbeeld onbedoeld gewichtsverlies, vermijden van communicatiemomenten of humeurwisselingen. Logopedie van ZBVO biedt jouw cliënten meer rust en stabiliteit in taal, communicatie, ademen en slikfuncties.

Als je een logopedist van ZBVO inschakelt:

Wordt je als partner ontzorgt
Houdt je de communicatie met cliënten zo soepel mogelijk
Borg je de continuïteit en multidisciplinariteit van behandeling
Pakt je ook indirecte gevolgen van logopedische problemen aan

Lees meer over de voordelen

Logopedist aan het woord

Problemen met eten, drinken en praten moet je zo snel mogelijk verhelpen of verminderen omdat dit basisbehoeften zijn. Dat kan je niet onbehandeld laten.

Ingrid KoevoetsLogopedist

ZBVO doet meer!

Cliënten met complexe zorgvragen vereisen een diversiteit aan specialismen. Dit hoeft je niet allemaal zelf in huis te hebben: ZBVO kan een medisch of multidisciplinair team voor je samenstellen, waarin alle benodigde expertise vertegenwoordigd zijn voor één vast tarief. Door de uitstekende full service dienstverlening van onze vakgroep blijft hoge kwaliteit gespecialiseerde ouderenzorg gewaarborgd. Natuurlijk is het ook mogelijk om het eigen team aan te vullen met onze specialisten.

Contact opnemen

Kunnen wij je van dienst zijn of heb je een vraag over dit vakgebied? Vul dan het onderstaande formulier in!