Ouderenzorg
staat centraal.
Altijd.

ZBVO als onderdeel van uw zorgvilla

Wilt u uw ouderen extra medische zorg bieden? Zoekt u een Specialist Ouderengeneeskunde als extra ondersteuning en/of consultant voor uw huisarts binnen uw zorgvilla? En voor uw zorgteam bij complexe zorgvragen? Wilt u dat hij (of zij) zich voegt naar uw beleid, koers en cultuur? En wilt u geen omkijken hebben naar zaken als administratie en personeelszaken, omdat de SO bij ons in dienst is? Gaat u bovendien voor de langetermijnrelatie en is het uw missie om elke oudere de allerbeste oude dag te bezorgen?

Bespreek uw behoefte dan eens met ons.

Neem contact op

Waarom ZBVO?

Bij ons staat de oudere centraal. Altijd. Alles wat wij doen draait maar om een doel: de meest aangename oude dag. In onze medische zorg gaan wij daarom uit van de wensen en behoefte van de individuele oudere en welke oplossing doet het meeste recht aan de situatie.

Wij gaan voor de langetermijnrelatie en hebben geen bedden of verplegend personeel. We leveren enkel de behandelzorg door Specialisten Ouderengeneeskunde en/of paramedische disciplines.

Bekijk onze pakketten

Uw voordelen van onze SO’s in uw zorgvilla

Efficiënt werken staat bij ons hoog in het vaandel

Onze SO’s ondersteunen uw huisarts om de kwaliteit van zorg binnen uw zorgvilla te waarborgen. Zij kunnen spreekuren overnemen, acties die daaruit voortkomen in gang zetten en de huisarts adviseren rondom specifieke en complexe zorgvragen.

Onze SO’s zijn vaak jarenlang werkzaam binnen dezelfde zorgvilla

Onder de streep voelt de huisarts zich ontlast, terwijl kwaliteit én continuïteit van zorg gewaarborgd zijn vanaf indicatie ZZP 4, met de behandelfunctie via de eerstelijnszorg en advies bij complexe zorgvragen. Zo zorgen we samen voor kwaliteit van leven van de ouderen binnen uw zorgvilla.

Een voorbeeld uit onze praktijk

Een van de dementerende bewoners in een zorgvilla wilde de regie over zijn dosis bloedsuikerverlagers niet uit handen geven. Zelf academisch opgeleid en ooit getrouwd met een apotheker (zijn vrouw was overleden) vond hij, dat het zorgteam zich er niet mee moest bemoeien. Het zorgteam mat echter een te hoge bloedsuiker en wilde de dosis daarom toch zelf bepalen, mede omdat de man dementerend was. Dit liep uit op een conflict, waarbij de bewoner zich onveilig voelde en het verplegend personeel wanhopig was, bang dat de man zou overlijden door een verkeerde dosis insuline. De huisarts, die er ook niet uit kwam, riep de hulp van de SO in als eerstelijnsconsulent. Deze praatte met het zorgteam, de man en zijn familie om te achterhalen wat hun verhalen waren. Meneer vertelde dat hij het zelf kon, het personeel vond van niet. De kinderen, van wie een zelf arts was, vonden de situatie vreselijk, omdat er geen onderling vertrouwen meer was.

De SO legde de dosis naast de dagcurves en concludeerde, dat de dagcurves niet ideaal, maar acceptabel waren. Hij adviseerde de huisarts en het zorgteam om marges te hanteren en de regie over de dosering aan meneer te laten, terwijl zij de dagcurves bijhielden. Dat werkte. Er waren geen spanningen meer en het vertrouwen en gevoel van veiligheid keerden terug.

Zo is eerst het vertrouwensprobleem opgelost en vervolgens bleek het bloedsuikerprobleem ook hanteerbaar.

Heeft u ook behoefte aan extra ondersteuning en advies van een Specialist Ouderengeneeskunde binnen uw zorgvilla?

Ja, neem contact met mij op