Ondersteuning op maat bij complexe vraagstukken in de behandelzorg.
ZBVO helpt je graag!

ZBVO Consultancy – Oog en oor voor professionals én management

De ouderenzorg is een prachtig werkveld met een behoorlijk ingewikkelde context. Krapte op de arbeidsmarkt, uitdagingen op het gebied van capaciteit en budget en in het grotere geheel veranderende wet- en regelgeving.

Veel professionals, managers en bestuurders worstelen met vragen. Over de inrichting van de multidisciplinaire behandelzorg. In de langdurige of kortdurende zorg, de eerstelijnszorg en netwerkzorg. Over afstemming en verantwoordelijkheidsverdeling binnen de vakgroep, tussen disciplines of tussen professionals en management en bestuur. Over positionering en leiderschap.

Er is behoefte aan oplossingen. Maar daarvoor is het cruciaal om goed te kijken over welke en wiens problemen het eigenlijk gaat. Onze ervaring is dat het voor inzicht in een complexe situatie nodig is om even stil te staan. Dat je soms moet ‘vertragen’ om later te kunnen ‘versnellen’.

Loop je tegen complexe samenwerkings- en/of organisatieproblemen aan? We bevragen je en helpen je vanuit onze kennis van de multidisciplinaire ouderenzorg en ouderengeneeskunde, management en bestuur en complexe samenwerkingssituaties. Vanuit het specialisme ouderengeneeskunde en de begeleidingskunde. Onafhankelijk, zorgvuldig, stapsgewijs.

Het stappenplan

Stap Oriëntatie

Om te kunnen bepalen wat ZBVO voor je kan doen, willen we graag een paar dingen horen over wat er speelt. We hebben een kort gesprek waarna we bepalen of en hoe we verder gaan.

Stap Screening

Als we verder gaan, volgt een uitgebreider gesprek met opdrachtgever/probleemeigenaar waarin we vraag of probleem, betrokkenen, context, beïnvloedende factoren, gekozen en verwachte oplossingen inventariseren.

Stappen Onderzoek en interventie

ZBVO doet breder (participatief en kwalitatief) vervolgonderzoek als basis voor interventie op maat. Hierbij worden de bredere context van het vraagstuk en meerdere spelers betrokken. Er zijn verschillende fases: inventarisatie divergerend en convergerend, probleemdefinitie, oplossingsrichting, stapsgewijze verandering. Bij iedere fase participeren bij het vraagstuk betrokken disciplines.

Meer weten?

Wil je meer informatie over ondersteuning bij complexe vraagstukken? Neem dan contact met ons op.

Andere diensten van ZBVO

Ben je op zoek naar eenmalige wilsbekwaamheidsbeoordelingen of een second opinion? ZBVO staat als adviseur hierin voor jou klaar. Maar ook als je intervisie en supervisie professioneel wilt toepassen in jouw vakgroep, verlenen we graag onze expertise via ZBVO als begeleiding voor professionals.

Contact opnemen

Kunnen wij je van dienst zijn of heb je een vraag over begeleiding door ZBVO? Vul dan het onderstaande formulier in!

  Meer weten?

  Pieter le Rütte staat je graag te woord!

  Telefoonnummer: 073 – 234 00 04
  Mobiel: 06 – 41 67 27 55
  E-mailadres: p.le.rutte@zbvo.nl

  Pieter le Rütte

  Werken bij ZBVO?

  Ga naar onze vacatures